Populární recepty

Nejlepší palačinkové těsto ze všech

Nejlepší palačinkové těsto ze všech

Palačinek jsem už během mého života napekla tolik, že to nikdo neví ani spočítat. Vyzkoušela jsem už různé těsta, s polohrubou moukou, s hladkou, s celozrnnou, i s kakaem, s čokoládou nebo i palačinky naslano. Zatím vyhrává tento recept, se kterým bych se chtěla podělit. I naslano i nasladko. Autor: Triniti

ZOBRAZIT RECEPT

Sterilovaný okurkový salát - zásoby na zimu

Sterilovaný okurkový salát - zásoby na zimu

Pokud máte rádi okurkový salát a nevíte se ho vzdát ani v zimě (okurky kupujete a připravujete si čerstvý) doporučujeme udělat si zásoby na zimu. Okurky nastrouháte na hrubém struhadle, přidáte ocet, cukr, sůl, česnek, cibuli, kopr a koření. Zabere vám to maximálně 1 hodinku, kdy si připravíte salát, natlačíte ho do sklenic a zavaříte. Určitě vyzkoušejte, je vynikající.

ZOBRAZIT RECEPT

Kulajda - jedna z našich oblíbených

Kulajda - jedna z našich oblíbených

Nejlepší polévka, kterou nikoho určitě neurazíte. S bramborami, houbami, s koprem a s velmi dobrou, intenzivní smetanovou chutí. Pokud dělávám tuto polévku, druhé jídlo nám netřeba. To raději navařím z dvojnásobné dávky. Máme to velmi rádi. Pouze s křupavým čerstvým chlebem. Autor: Naďa I. (Rebeka)

ZOBRAZIT RECEPT

Cuketové karbanátky s Hermelínem

Cuketové karbanátky s Hermelínem

Nevíte jak spotřebovat cuketu? Já jsem zkoušela fantastické cuketové placičky s hermelínem a musím se s vámi podělit o recept. Byly neskutečné. Dělala jsem i cuketový privárok a s tím to byla dokonalá kombinace. Obyčejné cuketové placičky s vajíčkem a moukou jsou takové, nic moc, ale tyto jsou fantastické. Ten sýr tam je velmi dobrý a klidně můžete použít i jiný typ. Autor: Jaja

ZOBRAZIT RECEPT
Nejnovější recepty

Kvašené okurky - rychlé

Kvašené okurky - rychlé
15.8.2017

Tyto rychle kvašené okurky se u nás v rodině dělají už celá desetiletí. Z dětství se pamatuji, že babička je dělala do velkého starého (snad i 15 litrového hrnce), který již vyřadila z kuchyně (používal se už jen na tyto kvašené okurky) a starký je každý den chodil tajně ochutnávat, že či už jsou :) . A když zahlásil, že už jsou, tak milé okurky i s hrncem putovaly do studené komory, aby se zastavilo kvašení. Já dávám okurky kvasit do velkého poháru ale pokud chcete, můžete zkusit i ten "babiččin hrnec" :)

ZOBRAZIT RECEPT

Strakatý řez s jablky

Strakatý řez s jablky
15.8.2017

Miluji tento jednoduchý koláček. Jablka nám už padají ze stromu, tak třeba kouzlit nějaké sladké dobroty a toto je to pravé jak se říká ořechové :) Zvládne ho připravit i začátečnice v pečení, nebojte se. Čím sladší jablka, tím méně cukru přidávejte. Já někdy cukr nahrazuji medem a někdy cukr vůbec nedávám, záleží jak jsem už vzpomínala na jablkách. Autor: LuckaZubata

ZOBRAZIT RECEPT

Jáhly se zeleninou a rozinkami

Jáhly se zeleninou a rozinkami
15.8.2017

Omlouvám se za nekvalitní fotografii, ale nestíhala jsem ani fotit. Obvykle mám čas na pěkné naservírování, no teď jsem to chtěla vyfotit, ale talíře mi mizely ze stolu. Každý byl hladový a snědl to za minutu, až jsem se bála, že každého bude bolet žaludek. Jídlo bylo vynikající a určitě jsem tento recept nedělala naposled. Autor: LuckaZubata

ZOBRAZIT RECEPT

Chia pudink s ovocem

Chia pudink s ovocem
15.8.2017

Pudink víte připravit i bez klasického pudinkového prášku a to z chia semínek. Chia semínka jsou skvělou surovinou na zahuštění, protože po nabobtnání dokáží vytvořit úplnou konzistenci pudinku. Stačí je namočit do vody nebo do mléka, osladit medem, případně přidat piškoty nebo ovoce a máte sladké potěšení po obědě na stole. Autor: LuckaZubata

ZOBRAZIT RECEPT

Domácí zavařené lečo

Domácí zavařené lečo
14.8.2017

Konečně to už máme za sebou. Dnes to byla fuška. Strašně mě bolí záda, ale už je vše uloženo. Zelenina ze zahrady zužitkována, už jen se těšit na zimu, kdy si z komory vybereme co jen chceme a hlavně víme, že všechno je domácí, bez zbytečné chemie, bez zbytečných postřiků při pěstování a hlavně připravené z lásky pro všechny mých domácích mašktrníkov. Autor: Milka

ZOBRAZIT RECEPT

Kokosovo-želatinové řezy

Kokosovo-želatinové řezy
14.8.2017

Ten, kdo má rád kokosové zákusky si určitě pochutná na těchto slavnostních řezech. Kokosová nádivka, malinová želatina (připravená ze sirupu, ale už jsem dělala i z čerstvých malin, které jsem rozvařila, propasírovala přes síto, abych se zbavila zrníček) a na vrchu čokoládová poleva. Chutě dokonale ladí, sladká kokosová nádivka a osvěžující želatina. Určitě vyzkoušejte, chutí budete mile překvapeni. Autor: Triniti

ZOBRAZIT RECEPT

Roláda s mascarpone a banánem

Roláda s mascarpone a banánem
14.8.2017

Jednoduchá rychlovka. Mascarpone roláda s banánem. Už jsem ji dělala i s malinami, nebyla tak pěkná vysoká, ale chuťově byla fantastická. Určitě nemíchejte mascarpone a smetanu na šlehání spolu a mixérem. Mascarpone je velmi náchylné na zřídnutí a rychlé šlehání. Já mascarpone a smetanu míchám zvlášť a když chci tyto dvě suroviny spojit, jednoznačně použiji pouze ruční metličku. Mascarpone pak krásně ztuhne v chladničce a roláda se krájí super. Autor: Marta M.

ZOBRAZIT RECEPT

Višňové řezy s krémem

Višňové řezy s krémem
14.8.2017

Fantastický svěží koláček, který je obohacen o višně. Višně jsou asi nejlepším ovocem, jaké nám příroda může dát, tedy alespoň podle mě. Mně chutnají velmi. Ještě více asi jako oblíbené jahody nebo maliny. Samozřejmě můžete je do tohoto zákusku i vyměnit nebo vynechat. Je to na vás, záleží na vaší chuti a chuti vašich blízkých.

ZOBRAZIT RECEPT

Kokosový hrnkový se žloutkovou polevou

Kokosový hrnkový se žloutkovou polevou
14.8.2017

Miluji hrnkové koláče. Nepotřebujete žádnou váhu a koláček vám na 100% vyjde na jedničku. Jeden z oblíbených koláčků mého vnuka, proto i během prázdnin se nenudím a pečem jedna radost. Určitě vyzkoušejte, žloutková poleva krásné křupe a mám jeden typ, aby se během krájení nelámala. Stačí zoubkový nůž namočit do horké vody a poleva se pod ním krásně rozpustí a neláme se. Autor: Marta

ZOBRAZIT RECEPT

Cherry dáma - výborný zákusek s višněmi

Cherry dáma - výborný zákusek s višněmi
14.8.2017

Je to sice náročnější zákusek, který potřebuje svůj čas na přípravu, tuhnutí, ale určitě stojí za vyzkoušení. Hodí se i na nějaké oslavy narozenin, menin nebo jiné oslavy typu křestiny, svatby. Višně v kombinaci s krémem jsou božské. Já osobně velmi višně nemusím, ale když jsem ochutnala tento zákusek, změnila jsem názor. Nebíčko v tlamičce, doslova a do písmene. Autor: Triniti

ZOBRAZIT RECEPT