Populární recepty

Sirup z mladé kopřivy je zázrak. Jak nejlépe využít kopřivu vám poradíme.

Sirup z mladé kopřivy je zázrak. Jak nejlépe využít kopřivu vám poradíme.

Kopřiva je opravdu léčivá. Naše staré mami ji dokázali využít celou, od lístků až po kořínky. Nejlepší je ta mladá, bez květů. Sbíráme ji nejlépe do poloviny května a hlavně v oblastech mimo cesty. Není prospěšná jen pro naše zdraví, ale je velmi nápomocná i v našich zahradách. Používáme ji jako hnojivo pro jahody, jako přísadu do kompostu a dokonce je i odpudivou rostlinou pro nějaký hmyz. Autor: Triniti

ZOBRAZIT ČLÁNEK

Vepřové plátky po znojemsku

Vepřové plátky po znojemsku

Kluci se dneska doslova poprali o to, kdo dostane dřív přidáno. Baštili jak bezední, takže jim určitě chutnalo. A to hlavně proto, že tradiční jídla jsou u nás doma velmi oblíbené. Vařím, peču a připravuji jídlo s láskou, takže kromě tradičního jídla jim chutná snad vše :) Autor: Danka

ZOBRAZIT RECEPT

Božský babiččin smetanový koláček, který je neuvěřitelně jednoduchý

Božský babiččin smetanový koláček, který je neuvěřitelně jednoduchý

Jednoduchý recept, který zvládne připravit i začátečnice v pečení. Doporučuji ho každému, kdo nemá rád přeslazené dezerty, po kterých musí vypít sklenici vody, aby mu přešla sladká chuť z úst níže :) Samozřejmě, kdo má rád sladší, může přidat více cukru, ale nedoporučuji. Takto jak to je v receptu, je to úplně top. Ne nadarmo byly babičky super pekařky a kuchařky. Toto je recept starý a tradiční, proto si ho uložte, aby vydržel další desetiletí. Autor: Jaja

ZOBRAZIT RECEPT
Nejnovější recepty

Nepečená tvarohová střecha s banánem

Nepečená tvarohová střecha s banánem
25.4.2018

Tak jsem zase jednou sáhla pro inspiraci až do temných hlubin dávnověku ve svém kuchařském sešitě. V dobách, kdy jsem se ještě trouby bála jako čert kříže, sbírala jsem převážně recepty na nepečené dobroty. Zkušené kuchařinky jistě znají, těm začínajícím se třeba bude tenhle receptík hodit... Autor: Danka

ZOBRAZIT RECEPT

Bůčková roláda s vinnou klobásou

Bůčková roláda s vinnou klobásou
25.4.2018

Milujeme vinnou klobásu. Ale jak se říká "i mistr tesař se někdy utne." Přinesla jsem domů něco, co nešlo ani při nejlepší vůli smotat. Jen jsem chtěla klobásku několikrát přetočit než ji naporcuju a smotám, ale střívko bylo tak neuvěřitelně tenké, že mi prakticky při každé sebemenší manipulaci prasklo. Následovala asi 30-timinutová smršť nepublikovatelných výrazů, načež jsem nechala rozmrznout vepřovou špičku bez kosti a ...tadááááááá. Autor: Danka

ZOBRAZIT RECEPT

Máslo s medvědím česnekem a bylinkovou solí (do mrazáčku)

Máslo s medvědím česnekem a bylinkovou solí (do mrazáčku)
25.4.2018

Už minulého roku jsem přemýšlela při tak velkém shlédnutí receptů na internetu, že se i já pustím do přípravy domácího ochuceného másla. Samozřejmě ne zcela domácího, máslo jsem koupila v obchodě, to by bylo na dlouho připravit ho ze smetany a zase tolik času jsem až neměla. Přidala jsem medvědí česnek, který jsem předem rozmixovala na kaši. Je vynikající :)

ZOBRAZIT RECEPT

Tvarohová pomazánka s medvědím česnekem a bylinkovou solí

Tvarohová pomazánka s medvědím česnekem a bylinkovou solí
24.4.2018

Ještě stále není pozdě :) Vynikající pomazánka z tvarohu, bylinkové soli a nasbíraného medvědího česneku. Měla jsem čas, tak jsem se byla s naším psem projít po lese a našla jsem skvělé místo, kde medvědí česnek vzkvétal v plné kráse. Samozřejmě jsem nechala i pro naše medvědy, který tento medvědí česnek konzumují hned po probuzení ze zimního spánku.

ZOBRAZIT RECEPT

Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně

Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně
24.4.2018

Ještě v neděli jsme měli super oběd. Klasika nikdy nic nepokazí. Ještě když jsme byli mladí, vzpomínám na mé dětství, jiné řízky než vepřové jsme nedělali. Dnes už dělávám i kuřecí, i krůtí, ale podle mého názoru ty vepřové jsou nejlepší. Ale protože doma mají rádi kuřecí, tak jsem nezvolila prsa, ale kuřecí stehenní řízky. Jsou šťavnatější a když jsou marinované v zakysané smetaně jsou ještě lepší. Autor: Danka

ZOBRAZIT RECEPT

Obrácené řízečky v pikantní zelenině

Obrácené řízečky v pikantní zelenině
24.4.2018

Dneska jsem oprášila jeden starší recept ještě z dob, kdy jsem se v kuchyni teprve jen lehce rozkoukávala. Je to snadné, vcelku rychlé, vhodné třeba i na večírek pro hosty a úspěch je zaručen... My jsme měli takový oběd, ale doporučuji na večeři, je to velmi chutné a lehce stravitelné :) Autor: Danka

ZOBRAZIT RECEPT

Skládané piškotové řezy

Skládané piškotové řezy
24.4.2018

Jsem asi jinej živočišnej druh. Ať dělám, co dělám, stejně se nejvíc zrelaxuju v kuchyni. Je tam klid a nikdo mi do ničeho nekecá. Počasí se trochu pokazilo a mně to úplně i pasovalo. Zavřela jsem se do mého království a tam jsem vykouzlila tento luxusní zákusek, který nejen vypadá krásně, ale i chutná skvěle. Autor: Danka

ZOBRAZIT RECEPT

Zapečené těstoviny s houbami, šunkou a smetanou

Zapečené těstoviny s houbami, šunkou a smetanou
24.4.2018

Tak taková jídla jsou moje oblíbená. Těstovina na jakýkoliv způsob. Asi jsem byla v minulém životě Italka :) Pizzu však nemusím, ale těstoviny to ano. S houbami, se šunkou, se zapečeným sýrem a samozřejmě zalité smetanou. Ale nejvíce mi chutnají s tuňákem, pro někoho to může být kombinace nepříliš ideální, ale pokud jednou vyzkoušíte, garantuji vám, že to bude delikátních oběd. Autor: Lacusin

ZOBRAZIT RECEPT

Obrácený hruškový koláč - ovocný koláček našich babiček

Obrácený hruškový koláč - ovocný koláček našich babiček
24.4.2018

Tak po dlouhé době, kdy se mi nechtělo vůbec držet foťák v kuchyni, jsem se znovu vrhla na nafocení jednoho receptu pro vás. Jednoduchý, chutný, sladký a ovocný. Použila jsem hrušky a řeknu vám pravdu, velmi se těším na domácí ovoce. Pochutnali jsme si všichni a koláček zmizel z formy za pár minut. Ozdobila jsem šlehačkou, můžete ještě udělat nějaký klasický vanilkový krém, ale podle mě vůbec netřeba. Autor: Lacusin

ZOBRAZIT RECEPT