Populární recepty

Pěnová nepečená rychlovka za 10 minut

Pěnová nepečená rychlovka za 10 minut

Pokud se vám na poslední chvíli ohlásila návštěva, šup do kuchyně a připravte rychlou nepečenou dobrotu, abyste návštěvu ohúrili. Já osobně mám raději pečené těsto, ale ani toto sušenkové není vůbec špatné. Ta pěna je krásné nadýchaná a je třeba šlehat dost dlouho, aby vám to pak v lednici ztuhlo. Já sušenky ještě máčím v mléce, aby byly měkčí, ale vy nemusíte. Vrch bohatě posypat nastrouhanou čokoládou. Autor: Petra H.

ZOBRAZIT RECEPT
Nejnovější recepty

Ornamentky - kolečka s čokoládou

Ornamentky - kolečka s čokoládou
19.10.2017

Tak a na toto vánoční pečení jsem se tak těšila :) Miluji práci s čokoládou. V specializovaném obchodě (cukrářské potřeby) jsem našla speciální strukturální fólii, na kterou jsem rozlila rozpuštěnou čokoládu, protřela jsem ji válečkem a fólii jsem stáhla. Zůstal mi takto krásný vzor jako vidíte na obrázku. Vykrajovala jsem z čokolády stejná kolečka jako z těsta a přilepila jsem to nutelou. Můžete použít i jinou nádivku, případně pouze rozpuštěnou čokoládu. Autor: Petra H.

ZOBRAZIT RECEPT

Medovníčky bez vykrajování

Medovníčky bez vykrajování
19.10.2017

Možná se budete divit, ale já perníčky připravuji takto. Žádné vykrajovátka, žádné srdíčka, hvězdičky, stromky, které pak třeba zdobit a já na to nemám vůbec čas a musím se přiznat, že ani se mi nechce, protože bych přitom snědla asi polovinu dávky. Proto je zdobím extrémně rychle a proto mají i takový tvar. Pomůžu si i barevnými kuličkami, které jim dodají luxusní vzhled a takto se mi to opravdu líbí. Autor: Petra H.

ZOBRAZIT RECEPT

Pečené buchty s kakaem a povidly

Pečené buchty s kakaem a povidly
18.10.2017

Fantastické buchty. Já plním i povidly i kakaem a někdy i grankem. Určitě vyzkoušejte tuto kombinaci, oblíbíte si ji, tak jako já. Vždyť do některých povidel se přidává i čokoláda, aby zvýraznila celkovou chuť. Já osobně do domácich povidel nepřidávám hořkou čokoládu, ale při vaření ráda experimentuji. S těstem se pracuje luxusně, vůbec se nelepí a kyne jako v pohádce. Autor: Milka

ZOBRAZIT RECEPT

Popelčin oříšek

Popelčin oříšek
18.10.2017

Minulého roku byla premiéra a letos se to určitě zopakuji. Oříšky jsem dosud nedělala, vždy mi někdo donesl plnou krabičku. Je to asi nejpracnější koláček, jaký znám, ale ta chuť opravdu stojí za tu práci. Trpělivost růže přináší a tentokrát to platí asi na 100%. Plním klasickým karamelovým krémem z másla a salka, máčím ještě i v čokoládě a zdobím barevným kokosem. Do středu jsem dávala ještě perličku, některé jsem udělala na styl mušle. Autor: Petra H.

ZOBRAZIT RECEPT

Brabantské dortíčky s marcipánem

Brabantské dortíčky s marcipánem
18.10.2017

Já nejdříve vánoční cukroví máčím v čokoládě a až poté je lepím. Při tomto postupu si však třeba dávat pozor, jak namočené kousky chytáme rukama, aby nezůstaly otisky na čokoládě. Nevypadá to tehdy velmi dobře, proto je třeba dávat pozor. Lepila jsem tentokrát Nutellou, nedělala jsem žádný speciální krém, protože jsem toho vánočního cukroví dělala víc, nestíhala jsem. Zdobila jsem marcipánem, ale vy ho nemusíte používat, jak chcete. Autor: Petra H.

ZOBRAZIT RECEPT

Arašídové kroužky

Arašídové kroužky
18.10.2017

Mini arašídové kroužky také patří mezi mé oblíbené vánoční cukroví, které u nás doma nesmí chybět žádné Vánoce. Krásný dizajn dodají nasekané arašídy, které obalíte ještě v čokoládové polevě. Arašídovou pomazánku dostanete v každém obchodě, je to americká pomazánka, kterou si oni natírají na toustový chléb. Umíte si ji připravit i doma, rozmixováním arašídů. Zde je však třeba trpělivost a pořádně výkonný mixér. Autor: Petra H.

ZOBRAZIT RECEPT

Sváteční jablečný koláč

Sváteční jablečný koláč
17.10.2017

Tento koláč jsem měla poznamenán jako sváteční a raději ho ani nepřejmenuji, protože to bych zapomněla, kdo mi tento recept poskytl, kde jsem ho jídla a zda je vůbec dobrý. Jedla jsem ho u kamarádky na oslavě jejích narozenin, vypýtala jsem si recept, protože jablkové koláče miluji a nyní ho dělávám doma i ve všední den, přestože se jmenuje sváteční :) Autor: Mineralka

ZOBRAZIT RECEPT

Grófkin jablečný koláček

Grófkin jablečný koláček
17.10.2017

Už dávno jsem chtěla vyzkoušet tento jablečný koláček, který je plný jen těch nejlepších surovin. Já osobně miluji kombinaci jablek, rozinek a oříšků. Jelikož je nyní jablková sezóna zkouším vždy nové recepty a tento radím mezi mé oblíbené. Ne nadarmo nese název grófkin, protože i tak vznešeně chutí. Určitě vyzkoušejte. Autor: MIneralka

ZOBRAZIT RECEPT

Zelí z červené řepy

Zelí z červené řepy
17.10.2017

Pokud máte rádi červenou řepu, určitě si připravte chutnou přílohu/salát k pečenému masu nebo tento salát můžete podávat jako samostatnou přílohu. Případně, pokud hubnete, považujte to za hlavní chod. Samozřejmě tehdy vynechejte cukr, ale podle mě trochu cukru neuškodí ani v dietě, vždyť nemůžete hned úplně vynechat všechno, ale postupně :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

ZOBRAZIT RECEPT

Plněná vepřová játra /fotorecept/

Plněná vepřová játra /fotorecept/
17.10.2017

Pokud vám zvýšila rýže z předešlého dne a nemáte na ni chuť, zkuste ji zužitkovat do dalšího hlavního jídla. Mně když zůstane rýže, zužitkuji ji právě do tohoto jídla, tak se nechte inspirovat. Plněná játra chutnají skvěle a vypadají ještě lépe. No řekněme si pravdu, málokdo má rád vnitřnosti, ale toto opravdu stojí za vyzkoušení. Autor: Izabelka

ZOBRAZIT RECEPT