3 tipy na čokoládovou polevu, která se při krájení neláme

Už se Vám jistě stalo, že jste napekli krásný dort nebo úhledné řezy a při krájení se Vám polámala čokoláda a zkazilo to celý dojem.

Přidal:admin, 19.6.2015
Kategorie: Tipy a triky

Suroviny

Varianta 1:
100 gmáslo
2-3 lžícekakao
1 lžícehladká mouka
1/2 lžičkymoučkový cukr
5 lžicmléko
vanilkový extrakt
Varianta 2:
150 ghořká čokoláda
1 lžícekakao
1 hrnekcukr
0,5 šálkyvody
Varianta 3:
125 mlsmetana ke šlehání
125 ghořká čokoláda

Postup přípravy

  1. Varianta 1:
    50 g másla, kakao, hladkou mouku, moučkový cukr a mléko přivedeme k varu a za stálého míchání spojíme. Když máme hmotu rozpuštěnou, přidáme 50 g másla a vanilku. Pokud vám hmota velmi ztuhne přidáme více mléka.
  2. Varianta 2:
    Ve vodní lázni rozpustíme 150 g kvalitní hořké čokolády a přidáme kakao, cukr a 1/2 šálku vody. Směs ohříváme na mírném ohni, dokud nezhoustne a následně připravenou čokoládou polijeme dort nebo řezy.
  3. Varianta 3:
    Smetanu na šlehání ohřejeme v hrnci na mírném ohni, ovšem dáváme pozor, abychom smetanu nepřivedli do varu - tehdy smetana neztuhne. Ohřátou smetanu odstavíme a přidáme do ní na kousky nalámanou čokoládu. Mícháním ji rozpustíme. Připravenou čokoládovou polevu navrstvíme na řezy.

Zdroj: Vk