NejRecept.cz Dezerty Krémy a polevy 3 tipy na čokoládovou polevu, která se při krájení neláme
3 tipy na čokoládovou polevu, která se při krájení neláme
Recept 3 tipy na čokoládovou polevu, která se při krájení neláme
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   19.6.2015

3 tipy na čokoládovou polevu, která se při krájení neláme

Už se Vám jistě stalo, že jste napekli krásný dort nebo úhledné řezy a při krájení se Vám polámala čokoláda a zkazilo to celý dojem.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Varianta 1:

100 g
máslo
2-3 lžíce
kakao
1 lžíce
hladká mouka
1/2 lžičky
moučkový cukr
5 lžic
mléko
vanilkový extrakt

Varianta 2:

150 g
hořká čokoláda
1 lžíce
kakao
1 hrnek
cukr
0,5 šálky
vody

Varianta 3:

125 ml
smetana ke šlehání
125 g
hořká čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Varianta 1:
    50 g másla, kakao, hladkou mouku, moučkový cukr a mléko přivedeme k varu a za stálého míchání spojíme. Když máme hmotu rozpuštěnou, přidáme 50 g másla a vanilku. Pokud vám hmota velmi ztuhne přidáme více mléka.
  2. Varianta 2:
    Ve vodní lázni rozpustíme 150 g kvalitní hořké čokolády a přidáme kakao, cukr a 1/2 šálku vody. Směs ohříváme na mírném ohni, dokud nezhoustne a následně připravenou čokoládou polijeme dort nebo řezy.
  3. Varianta 3:
    Smetanu na šlehání ohřejeme v hrnci na mírném ohni, ovšem dáváme pozor, abychom smetanu nepřivedli do varu - tehdy smetana neztuhne. Ohřátou smetanu odstavíme a přidáme do ní na kousky nalámanou čokoládu. Mícháním ji rozpustíme. Připravenou čokoládovou polevu navrstvíme na řezy.

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář