Alpský knedlík a šodo omáčka

Famózní kynuté buchty na páře, plněné povidly. Šodo omáčka - vanilkový pudink, žloutky, cukr a rum podle chuti. To je ale dobrota.

Přidal:admin, 7.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Moučníky
Alpský knedlík a šodo omáčka

Suroviny

Budeme potřebovať:
3 hrnkypol. mouky
1/2 kostkydroždí
3 lžícecukru
1 hrnekmléka
1 ksvejce
povidla
Šodo omáčka:
400 mlmléka
1 bal.vanilkový puding
5 ksžloutků
cukr dle chuti
rum dle chuti
Dále budeme potřebovat:
mletý mák
cukr podle chuti
rozpuštěné máslo

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme kvásek. Droždí smícháme s trochou vlažného mléka, špetkou cukru a přidáme lžičku mouky. Rozmícháme a dáme kynout.
  2. Po vykynutí dáme kvásek do připravené mísy, kde je lehce osolená mouka a zbytek cukru. Klepneme vejce a vymícháme těsto, které opět necháme kynout min. hodinu.
  3. Poté děláme placky, které plníme lžící povidel. Uděláme větší koule a necháme opět kynout.
  4. Připravíme si kastrol s napařovákem a vložíme po jednom knedlíku. Napařujeme 12 minut.
  5. Mezitím si připravíme šodo. V mléce rozmícháme pudinkový prášek, cukr a dáme vařit. Po zhoustnutí přidáme žloutky, které rozmícháme a vypneme. Nakonec rum - dle chuti.
  6. Na talíř nejprve dáme šodo, na to knedlík, posypeme mákem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou