Americká banánová buchta

Americká banánová buchta od Lenulky. Tato buchta je výborná hned , ale pokud vydržíte, tak do druhého dne se banány rozleží a je více aromatická a vláčná.

Přidal:LENULKA, 23.5.2016
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Americká banánová buchta

Suroviny

Těsto :
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekcukru krupice
1 ksprášek do pečiva
1/2 lžičkysody
100 mloleje
3 ksvejce
3 ksbanány
1/2 lžičkymleté skořice
1 hrstvlašských ořechů

Postup přípravy

  1. V míse našleháme vejce a cukr, potom zašleháme olej a přidáme rozmačkané banány.
  2. Do směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, sodu a skořici. Důkladně promícháme. Nakonec přidáme nasekané vlašské ořechy.
  3. Připravené těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut.
  4. Vychladlou buchtu krájíme na řezy, můžeme ještě pocukrovat nebo dle chuti dozdobit šlehačkou.
  5. Tato buchta je výborná hned , ale pokud vydržíte, tak do druhého dne se banány rozleží a je více aromatická a vláčná.