Ananasový průsvitný dort

Svěží dort vhodný na různé oslavy. Autor: Yvajs

Přidal:Yvajs, 23.5.2015
Kategorie: Dorty
Ananasový průsvitný dort

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 plechovka kompotovaný ananas
1 ksželatinový ztužovač 
1 ksprášek do pečiva 
2 - 4 lžiccukr moučka 
1 ksvanilkový pudink nebo smetanový
1 ksželatina v prášku 
1 lžícekakao 
120 gcukr moučka 
150 gpolohrubá mouka 
400 mlkompotová šťáva 
3 ksvejce 
1 kostkatvaroh
2 ksvanilkový cukr

Postup přípravy

  1. Celá vejce s cukrem vyšleháme šlehačem na nejvyšší otáčky do pěny. Pak už jen vařečkou vmícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme kakao. Dáme na pečicí papír na hluboký plech nebo do dortové formy a pečeme asi 15 minut podle trouby.
  2. Mezitím si uvaříme pudink se šťávou z kompotu, kterou dolijeme do 400 ml mlékem (nebo použijeme na dolití džus, podle kompotu.) Asi 200 ml dáme vařit a v druhých 200 ml rozmícháme pudinkový prášek. Hotový pudink dáme vychladnout.
  3. Po vychladnutí přidáme k pudinku tvaroh, vanilkový cukr, 2 - 4 lžíce cukru, prošleháme a natřeme na vychladlý korpus. Přidávám ještě želatinový ztužovač do jogurtových, tvarohových, šlehačkových a smetanových dortů a dezertů. Je to lepší, krém drží a lépe se pak krájí.
  4. Na krém poskládáme ovoce. My máme rádi ananas. Povrch zalijeme připravenou bezbarvou želatinou, kterou pěkně rozetřeme a necháme zatuhnout. Moučník se želatinovou polevou je lepší druhý den, je pěkně vláčný.