Anglické rohlíky (se slaninou a sýrem)

Pokud jedete s dětmi do velkých supermarketů, vždy se zastavíte u pečivu se slaninou a sýrem? My ano! A proto jsem se rozhodla upéct rohlíky i doma. Jsou měkkoučké a chutné, my je milujeme! Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 1.8.2016
Kategorie: Pečivo
Anglické rohlíky (se slaninou a sýrem)

Suroviny

Těsto:
2 PLsádla
250 mlvlažného mléka
4 PLvody
3 PLbramborové kaše v prášku
50 gžitné chlebové mouky
600 ghladké mouky
1 lžičkacukru
3 lžičkysušeného droždí
2 lžičkysoli
Na potření:
5 PLoleje
1 PLgrilovacího koření
Na dokončení:
plátky anglické slaniny
strouhaný sýr (uzený sýr, gouda)

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto dáme do domácí pekárny a zapneme program "těsto". Pokud nemáte pekárnu, můžete použít i mixér nebo klasicky hníst těsto rukama.
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 16 dílů. Z každého vyválíme obdélník a stočíme ho do tvaru rohlíku.
  3. Rohlíky přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme je směsí oleje a koření a poklademe slaninou a sýrem. Necháme ještě 15 minut nakynout.
  4. Upečeme při 200 °C dozlatova.
  5. Rohlíky jsou nadýchané jako pavučinka, jsou chutné a nejlepší jsou tehdy, když použijete uzený strouhaný sýr.