Argentinská ostrá fazolová polévka

Fazolovou polévku každý zná. Tradiční, se zeleninou - mrkví, petrželkou, celerem a někdo přidává i brambory. Někdo ji zahušťuje moukou, někdo smetanou, někdo přidává orestovanou cibulku na másle s červenou mletou paprikou a někdo přidává i jiné druhy luštěniny. Vyzkoušejte připravit pikantní fazolovou polévku na způsob Mexika, ale bez kukuřice. Tam ji podávají s tortilou nebo chipsy. Autor: Morjana

Přidal:Morjana, 17.1.2017
Kategorie: Polévky
Argentinská ostrá fazolová polévka

Suroviny

5 g%oleje
50 gcibulky
1 stroužekčesneku
150 gfazolí (oloupané konzervované)
100 gdrcených rajčat
špetkasoli
dle chutipepř
paprika nebo chilli papričky (lehce, dle chuti)
malá snítka čerstvého koření (např. oregano)
100 mlvývaru

Postup přípravy

  1. Na trošce oleje orestujeme cibulku a česnek, pak přidáme okapané fazolky, orestujeme a podlijeme vývarem. Chvíli vaříme.
  2. Přidáme drcená rajčata a vaříme, než polévka zhoustne (přibližně 10 minut) ochutnáme a osolíme dle potřeby. Přidáme papriku nebo chilli papričky.
  3. Před podáváním ozdobíme nadrobno nasekaným čerstvým kořením, např. oreganem.
  4. Tip: Šunku nakrájejte na kostičky a přidejte ji do polévky těsně před dovařením, lehce promíchejte a prohřejte.