NejRecept.cz Maso Hovězí maso Azu po tatarsku s rýži
Azu po tatarsku s rýži
Recept Azu po tatarsku s rýži
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Adddy17 Adddy17    ·   6.2.2018

Azu po tatarsku s rýži

Název zvláštní, ale nemusí vás odradit. Cibule do základu, kterou orestujeme na oleji, přidáme maso, které zprudka opečeme a dusíme pak ve vlastní šťávě. Zahustíme moukou, přidáme koření a nakonec i kečup a nakrájenou nebo nastrouhanou okurku. Já zvyknu toto jídlo podávat s rýží, ale klidně můžete použít i těstovinu. Autor: Adddy

Suroviny
3 lžíce
kečupu
1 lžíce
hladká mouka
500 g
hovězí či vepřové maso
dle potřeby
olej
2 ks
bobkový list
1 ks
cibule
2 kuličky
pepř
1-2 ks
sterilovaná okurka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nakrájíme cibuli a maso na nudličky. Rozehřejeme olej, osmažíme cibuli, přidáme maso a zprudka opečeme.
  2. Pak přikryjeme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě.
  3. Po vydušení šťávy maso zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, přidáme koření a dusíme do měkka.
  4. Před koncem dušení přidáme kečup a pokrájenou okurku. Před podáváním vyjmeme bobkový list.
  5. Podáváme s rýží či těstovinou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář