NejRecept.cz Maso Mleté maso Sekaná Babiččina sekaná
Babiččina sekaná
Recept Babiččina sekaná
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Kocmax Kocmax    ·   29.5.2017

Babiččina sekaná

Takovou dobrou sekanou jste určitě nejedli. Babička ji u nás doma uměla připravit nejlepší. Přidávala tajnou ingredienci a tou byla barevná paprika. Fantasticky se tam hodila, někdy přidala červenou, někdy zelenou a někde červenou a někdy i kombinaci všech tří. Samozřejmě netřeba to s ní přehnat, protože pak by to byla papriková sekaná. Má pouze dodat speciální chuť. Autor: kocmax

Suroviny
700 g
směsi mletého hovězího a vepřového masa
3 ks
rohlíky
300 ml
nízkotučného mléka
120 g
čerstvé barevné papriky
2 ks
vejce
120 g
cibule
60 g
strouhanky
1 ks
jarní cibulka
podle chuti
sůl a pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce.
  2. Cibuli nakrájíme a orestujeme nasucho na teflonové pánvi.
  3. Papriku a jarní cibulku nakrájíme na jemno.
  4. Všechny suroviny v míse důkladně promícháme.
  5. Vzniklou směs vložíme do silikonové formy na pečení a pečeme v předehřáté troubě na 180ºC přibližně hodinu

Můj blog: Vaříme bez tuku

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář