NejRecept.cz Část dne Oběd Babiččiny zelňáky
Babiččiny zelňáky
Recept Babiččiny zelňáky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   25.11.2014

Babiččiny zelňáky

Tento recept znají naše mamky, mamky našich maminek a ještě další generace. Výborná pochoutka plněná zelím. Mňamka!

Suroviny

SUROVINY NA 10 PORCÍ:

500 g
polohrubá mouka
1 ks
vejce
1,5 dl
mléko
1/2 lžičky
sůl
1 lžička
krystalový cukr
1 dl
rostlinný olej

Kvásek:

1,5 dl
mléko
1 lžička
krystalový cukr
25 g
droždí

Náplň:

1 kg
hlávkové zelí
1 lžička
sůl
1/2 lžičky
pepř
1 ks
cibule
2 lžíce
rostlinný olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Náplň: zelí nastrouháme na struhadle, posolíme, necháme odstát, dokud nepustí šťávu. Potom vymačkáme, přidáme pepř a podusíme do měkka s cibulí, kterou si pokrájíme nadrobno a do sklovita osmahneme. Necháme vychladnout.
  2. Těsto: Mouku prosejeme, přidáme, sůl, cukr, rostlinný olej, mléko, vejce a vykynutý kvásek (V teplém mléce jsme si rozpustili cukr a přidali droždí, nechali odstát cca půl hodinu). Těsto vypracujeme a necháme vykynout na teplém místě asi jednu hodinu. Pak si ho rozdělíme na 10 bochníčků. Otočíme spojem navrch a naplníme asi jednou lžící nádivky. Otočíme spojem dolů a rozmačkáme na požadovanou velikost.
  3. Necháme asi 20 minut kynout. Potom potřeme olejem a před vložením do rozehřáté trouby propícháme vidličkou. Po upečení znovu potřeme olejem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - BlazenaSadovska

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář