Bábovka alá Naty

V jednoduchosti je krása. Tradiční bábovka, lahodně jemná a nadýchaná. Podáváme ke kafíčku.

Přidal:Reny Naty A., 21.12.2015
Kategorie: Moučníky
Bábovka alá Naty

Suroviny

Budeme potřebovat:
350 gpolohrubá mouka
250 gkr. cukr
4 ksvejce
180 mlkokosový olej
90 mlmléko
90 mlsmetana ke šlehání nebo 180 ml mandlového mléka
1/2 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
1 kscitron - kůra
2 lžícerum

Postup přípravy

  1. Cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny se žloutky, mícháme tak dlouho, až to vypadá skoro jako majonéza.
  2. Pak pomalu přidáme olej, mléko se šlehačkou a poté přimícháme po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou (stále při tom mixujte!). Jo, a ten rum nezapomeňte!
  3. Míchame mixérem cca 3 minuty a pak zlehka přimícháme sníh z bílků.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 160 stupňů při horkém vzduchu cca 50 minut.

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL