Bábovka Albert

Vynikající šťavnatá bábovka, které neodolá ani ten, kdo nemá rád sladké. Tento recept jsem vyčítala v časopise a musela jsem vyzkoušet, protože tvaroh doma milujeme. Nasladko, naslano, to je jedno. Někdo do nádivky nepřidává žloutky, ale já jsem pro jistotu dala, protože jsem to neměla vyzkoušené. Zmizela z talíře za pár minut, tak mohu péct znovu. Určitě příště vyzkouším i bez žloutku v náplni a uvídme, co z toho vznikne. Autor: Milka

Přidal:Emília Raganová, 15.7.2017
Kategorie: Moučníky
Bábovka Albert

Suroviny

Těsto:
3 ksvajíčka
15 dkgkrystalového cukru
1 dloleje
1 dlmléka
30 dkgpolohrubé mouky
2 PLkakao
1 bal.prášek do pečiva
Náplň:
50 dkgměkkého tvarohu
2 ksžloutky
4 PLmoučkového cukru
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.vanilkový pudink
1,5 dlmléka

Postup přípravy

  1. Nejprve si uděláme nádivku. Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem, pudinkovým práškem, vanilkou a mlékem.
  2. Těsto:
    Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, šleháme, potom přidáme mléko a po částech přimícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem
  3. Do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy dáme trochu kakaového těsta, pak přidáme polovinu tvarohu, tvaroh přikryjeme kakaovým těstem, potom znovu tvaroh a nakonec zbytek kakaového těsta.
  4. Pečeme při 180 ° C asi 45 minut. Po 30-ti minutách přikryjeme vrch alobalem.
  5. Bábovku necháme vychladnout a až tak vyjmeme z formy.
  6. Ozdobíme ji bílkovým cukrem a drobenkou, nebo jen pocukrujeme.