NejRecept.cz Dezerty Bábovky Bábovka Albert - stará dobrá klasika
Bábovka Albert - stará dobrá klasika
Recept Bábovka Albert - stará dobrá klasika
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   27.9.2017

Bábovka Albert - stará dobrá klasika

Taková klasika, která nikdy nezklame. Není vůbec špatná a to mi velmi nechutnají plněné bábovky. Tvaroh ochucený vanilkový pudinkem a cukrem. Někdo přidává celá vejce, ale v tomto receptu jsou zmíněny pouze žloutky. Zbytečně vám celé vajíčko nádivku rozředí, takže bílky si odložte do jiného dezertu, případně je nechte na hranolky. Já bílky vyšlehám vidličkou a obalím nakrájené domácí hranolky a dám smažit. Jsou mnohem křupavější. Ale tentokrát jsem dělala bílkovou polevu na bábovku, takže jsem je spotřebovala hned. Autor: Milka

Suroviny

Těsto:

3 ks
vajíčka
15 dkg
krystalového cukru
1 dl
oleje
1 dl
mléka
30 dkg
polohrubé mouky
2 PL
kakao
1 bal.
prášek do pečiva

Náplň:

50 dkg
měkkého tvarohu
2 ks
žloutky
4 PL
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
vanilkový pudink
1,5 dl
mléka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si uděláme nádivku. Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem, pudinkovým práškem, vanilkou a mlékem.
  2. Nyní si uděláme těsto: Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, šleháme, potom přidáme mléko a po částech přimícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem.
  3. Do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy dáme trochu kakaového těsta, pak přidáme polovinu tvarohu, tvaroh přikryjeme kakaovým těstem, potom znovu tvaroh a nakonec zbytek kakaového těsta.
  4. Pečeme při 180 ° C asi 45 minút. Po 30 -ti minutách přikryjeme vrch alobalem.
  5. Bábovku necháme vychladnout a až tak vyjmeme z formy.
  6. Ozdobíme ji bílkovým cukrem a drobenkou, nebo jen pocukrujeme ...
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář