Bábovka z podmáslí

Bábovkouvou formu vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Polovinu těsta...

Přidal:rebeka, 15.11.2015
Kategorie: Moučníky
Bábovka z podmáslí

Suroviny

Budeme potřebovat (objem 250 ml):
1 a 1/4 hrnku podmáslí, kefíru, acidofilního mléka...
1/2 hrnkumoučkového cukru
1 bal.vanilkový cukr s rumovou příchutí
1/2 hrnkuoleje
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
3/4 sáčkukypřícího prášku do pečiva
2 kscelá vejce
1 lžícekakaa
2 lžícerumu

Postup přípravy

  1. Do mísy nalejeme podmáslí, přidáme cukry, vejce, olej a promícháme.
  2. Mouku s kypřícím práškem prosijeme a přidáme do mísy. Opět pořádně promícháme.
  3. Bábovkouvou formu vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Polovinu těsta nalejeme do formy. Do zbývající části přidáme kakao a rum, promícháme a nalejeme na světlé těsto.
  4. Pečeme v troubě na 170 st. 40 až 50 minut. Špejlí zkusíme, zda máme upečeno.

Autor: Naďa I. (Rebeka)