Báč - recept z Domažlicka

Báč od Romči

Přidal:Romča Važa, 17.12.2015
Kategorie: Moučníky
Báč - recept z Domažlicka

Suroviny

1/2 kgpolohrubé mouky
1/2 kgnajemno nastrouhaných a uvařených brambor
dle potřebysůl, pepř, česnek, majoránka
2 ksvejce
6 lžicoleje
30 gdroždí
cca 250 mlvlahého mléka

Postup přípravy

  1. Kvásek- droždí rozdrobíme, přidáme špetku cukru a zalijeme trochou vlahého mléka, počkáme asi 5 minut až droždí vzejde.
  2. Brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu, přelijeme je vlahým mlékem a přidáme mouku a olej.
  3. Pak vmícháme kvásek z droždí a naposled přimícháme koření. Necháme asi půl hodiny kynout a pak těsto vlijeme na vymazaný pekáč.
  4. Báč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 35 min, podle typu trouby. Chutná k polévce.