Banana split roláda

Jednoduchá příprava, výborná chuť. Banana split roláda - uvnitř banán, na vrchu krémová šlehačka. Mňam!

Přidal:admin, 15.4.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Banana split roláda

Suroviny

Budeme potřebovat:
500 mlsmetana ke šlehání
150 gtmavá čokoláda
3 ksvejce
4 lžícestudená voda
150 gkr. cukr
75 gpolohrubá mouka
75 gkukuřičný škrob
1,5 lžičkyprášek do pečiva
2 ksbanán
1 lžičkacitronová šťáva
1 bal.vanilkový cukr

Postup přípravy

  1. 250 ml smetany zahřejeme v menším hrnci, přidáme 125 g tmavé čokolády a mícháním ji rozpustíme. Necháme pořádně vychladnout.
  2. Bílka a žloutka oddělíme. Bílka vyšleháme na tuhý sníh a následně přidáme studenou nebo minerální vodu střídavě s vanilkovým cukrem.
  3. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku, škrob a prášek do pečiva. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z vaječných bílků a vařečkou spojíme. Připravené těsto vylijeme na plech, který jsme vystlali papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 10-12 minut. Upečené těsto položíme na vlhkou utěrku a srolujeme ho. Necháme vychladnout.
  4. Banány pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Vychlazenou čokoládovou hmotu vyšleháme mixérem a natřeme ji na vychladlý korpus. Uložíme banány a srolujeme.
  5. Vrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou (250 ml) a rozpuštěnou čokoládou (25 g). Uložíme do chladničky a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Chefkoch