NejRecept.cz Dezerty Bábovky Banánová bábovka s ořechy
Banánová bábovka s ořechy
Recept Banánová bábovka s ořechy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   2.11.2015

Banánová bábovka s ořechy

Na první pohled to možná nevypadá, ale bábovka je krásně nadýchaná a díky banánům a zakysané smetaně vláčná. Voní krásně po vanilce a skořici.

Suroviny

Budeme potřebovat:

300 g
hladké mouky
100 g
třtinového cukru
100 g
cukru krupice
220 g
másla
200 g
zakysané smetany
2 ks
vejce
3 - 4 ks
hodně zralé banány (cca 350 g)
2 lžičky
prášku do pečiva
1 lžička
jedlé sody
1/2 lžičky
soli
1/2 lžičky
skořice
1 lžička
vanilkového extraktu
2 lžíce
rumu
dvě hrsti
sekaných vlašských ořechů
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu si předehřejte na 170 stupňů, bábovkovou formu vymažte a vysypte jak jste zvyklí. Já používám heru a vysypávám obvykle strouhankou, mám s ní lepší zkušenosti, než s moukou.
  2. Smíchejte mouku (50 - 100 g můžete nahradit celozrnnou špaldovou nebo pšeničnou), prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a skořici, nechte stranou.
  3. Ve velké míse vyšlehejte změklé máslo společně s oběma cukry, postupně přidejte vejce.
  4. Banány rozmačkejte vidličkou nebo použijte tyčový mixér a vmíchejte do směsi. Přidejte zakysanou smetanu, vanilkový extrakt, rum a dobře prošlehejte.
  5. Nakonec vmíchejte moučnou směs a sekané ořechy, které můžete nahradit třeba kousky čokolády.
  6. Těstem naplňte připravenou formu a dejte péct na 30 - 40 minut, pak snižte teplotu na 150 stupňů a dopečte. Nechte asi 10 minut vychladnout ve formě, pak vyklopte na chladící mřížku. Pocukrujte a krájejte až po úplném vychladnutí. Bábovka chutná skvěle s bílým jogurtem, ale perfektní je i samotná.

Zdroj: Víkendové pečení

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář