Banánové řezy s vanilkovým krémem

Nejlepší krémové řezy plněné s banány v mléčném krému. Lahodná pochoutka.

Přidal:admin, 15.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Banánové řezy s vanilkovým krémem

Suroviny

Těsto:
300 gpolohrubá mouka
200 gmáslo
2 lžícekr. cukr
½ lžičkysůl
2 lžícestudená voda
Krém:
500 mlplnotučné mléko
2 ksvejce
150 gkr. cukr
100 ghladká mouka
2 bal.vanilkový cukr
Dále budeme potřebovat:
3 ksbanán
500 mlsmetana ke šlehání
1 bal.Smeta-fix
čokoláda na strouhání

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na přípravu těsta smícháme a vypracujeme hladkou hmotu, kterou si necháme minimálně půl hodinu odstát v lednici. Plech o velikosti 20x30 cm vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto si vybereme z ledničky, rozválíme na požadovanou velikost plechu na pečení.
  2. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 170 stupňů asi 20 minut.
  3. Vajíčka si vymícháme s kr. a vanilkovým cukrem, přidáme mléko a vaříme na mírném ohni dokud se cukru nerozpustí. Když se nám cukr rozpustil, postupně přidáváme mouku a stále mícháme, aby se nevytvářely hrudky. Když máme hustou hmotu, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
  4. Smetanu ke šlehání spolu se Smeta-fixem si vyšleháme (1/3 šlehačky si oddělíme do jiné misky), přidáme do ní nakrájené banány a spolu promícháme. (Banány můžeme pokapat citrónovou šťávou, tak nám nezhnědnou). 2/3 šlehačky s banány vmícháme do vychladlé směsi, kterou jsme si uvařili.
  5. Pořádně promícháme a navrstvíme na upečené těsto.
  6. Zbylou šlehačku, kterou jsme si oddělili navrstvíme na krém a pěkně uhladíme.
  7. Posypeme strouhanou čokoládou a dáme do lednice pořádně vychladit. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika