Barevné sladké pečivo LEOPARD

Vzhled a chuť tohoto pečiva je božská! Sladký, jemný, chutný leopard.

Přidal:admin, 5.1.2016
Kategorie: Moučníky
Barevné sladké pečivo LEOPARD

Suroviny

Základ:
200 mlmléko
25 gkukuřičný škrob
Těsto:
300 ghladká mouka
100 gkr. cukr
50 mlolej
1 kspomeranč - kůra
1 bal.vanilkový cukr
Pro jemné kakaové těsto:
5 gkakao
1 lžícemléko
Pro tmavé kakaové těsto:
15 gkakao
2 lžícemléko
Kvásek:
3,5 gsušené droždí
50 mlmléko
1 lžícehladká mouka
1 lžičkakr. cukr

Postup přípravy

  1. Nejdříve připravíme základ. 150 ml mléka ohřejeme a ve zbylém mléce rozmícháme kukuřičný škrob. Zalijeme ho vařícím mlékem, dáme na mírný oheň a za stálého míchání připravíme hustou kaši. Odstavíme a necháme vychladnout - občas promícháme, aby se nevytvořila kůra.
  2. Zatímco základ vychladne, připravíme kvásek. 50 ml mléka ohřejeme, přidáme cukr a mícháním ho rozpustíme. Přidáme mouku a droždí. Necháme na teplém místě vykynout. Pokud nemáte sušené droždí, můžete použít i klasické čerstvé - cca 10 g.
  3. V malé misce zalijeme základ vykynutým kváskem, přidáme cukr, kůru z pomeranče, olej a nakonec i mouku. Zpracujeme (můžeme rukama nebo mixérem) na hladké těsto, které se nelepí na ruce. Pokud se lepí, přidejte více mouky. Těsto necháme kynout cca půl hodinu.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části. Jednu část rozdělíme ještě jednou, abychom dostali dvě části, čili celkem budeme mít 3 - jedno bílé velké, do jednoho přidáme 5 g kakaa rozmíchaného v 1 lžíci mléka a do třetího přidáme 15 g kakaa rozmíchaného v 2 lžících mléka. Znovu propracujeme.
  5. Všechny tři těsta rozdělíme na 9 stejných kuliček. Bílé a nejtmavší těsto rozválíme na tenčí plátek. Do nejtmavšího těsta zabalíme rolku světlejšího těsta a celou kakaovou rolku zabalíme do bílého těsta.
  6. Připravíme si formu, kterou vyložíme pečícím papírem a poklademe srolované válečky. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout 1 hodinu.
  7. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů, vrch chleba potřeme mlékem a vložíme ho do trouby. Teplotu hned stáhneme na 170 stupňů a pečeme 35-40 minut.

Zdroj: Coolinarika