NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Recept Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   1.2.2017

Bavorské vdolky s povidly a tvarohem

Když to je takové návykové. Všude na receptové portálech na mě koukaly smažené koblihy, tak jsem musela udělat nějaké i já. Mám ráda, jemné, nadýchané a ne příliš mastné. Takže je po usmažení pořádně osuším papírovým ubrouskem. K tomu kopeček povidel, kopeček tvarohové pěny se zakysanou smetanou a ještě zdobím drobným ovocem. Neskutečná dobrota. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na těsto:

500 g
polohrubé mouky
250 ml
vlažného mléka
60 g
rozpuštěného vlažného másla
65 g
moučkového cukru
20 g
droždí
1 ks
vejce + 1 žloutek
2 lžíce
rumu
1 lžíce
strouhané citronové kůry
1 lžička
soli

Nahoru:

300 g
švestkových povidel
250 g
tučného tvarohu ve vaničce
250 g
zakysané 20% smetany
2 bal.
vanilkové cukry

Ke smažení:

300 g sádla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z uvedeného množství odebereme 2 lžíce mléka, lžičku cukru,2 lžíce mouky rozdrobíme droždí, vymícháme na kašičku a necháme vzejít kvásek (15 minut). Do mísy prosijeme mouku s cukrem, mléko spolu s vejcem a žloutkem prošleháme a přidáme k vlahému máslu. Kvásek a zbývající ingredience přidáme k mouce a vypracujeme hladké pružné a nelepivé těsto, které pod utěrkou a na teplém místě necháme cca hodinu kynout.
  2. Tvaroh, smetanu a vanilkové cukry promícháme a odložíme do chladničky. Povidla jsou lepší řidší. Máme-li je příliš tuhá, naředíme vodou či rumem do požadované konzistence.
  3. Vykunuté těsto si na hladkou moukou posypaném vále vyválíme na placku o výšce 1,5 cm a vykrajovátkem nebo vhodnou skleničkou vykrajujeme kolečka. Ta pod utěrkou necháme ještě 20 minut kynout. V hrnci nebo pánvi rozpálíme sádlo, kterým nešetříme. Do každého kolečka uděláme vprostřed prstem důlek a tímto dolů klademe do rozpáleného sádla. Na středně silném plameni smažíme pod pokličkou než nám začnou zlátnout okraje cca 3 minuty.
  4. Pak odklopíme, obrátíme a smažíme z druhé strany. Odkládáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Vdolky dáváme do pánve s rozestupy, protože nabydou na objemu. Po vychladnutí mažeme vdolky povidly a dozdobíme tvarohovou náplní. Můžeme lehce pocukrovat.
  5. Z toho množství je 20 ks vdolků.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář