Bazalkové pesto

Neodolatelná chuť nejlepší bylinky pod sluncem. U nás doma je toto jídlo velmi oblíbené a tuto sezónu jsem bazalku nasadila do zahrady v hojném počtu. S rajčaty, mozzarellou a kvalitním parmezánem máte chutný oběd na stole za pár minut.

Přidal:Kvietok278, 20.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny
Bazalkové pesto

Suroviny

těstoviny
bazalkové listy
olivový olej
piniové oříšky
česnek
rajčata
parmezán
sůl
mozzarella nebo balkanský sýr

Postup přípravy

  1. Hmotnost surovin záměrně neuvádím, protože to závisí na chuti, zda máte rádi hodně pesta, více piniových oříšků, více česneku nebo méně olivového oleje.
  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente.
  3. Pomocí mixéru, nebo pokud máte chuť a čas můžete bazalku "rozdrtit" v hmoždíři.
  4. Přidáte piniové oříšky, olivový olej, sůl, prolisovaný česnek a nastrouhaný parmezán. Stále ochutnávejte a přidávejte suroviny podle toho, co vám tam chybí.
  5. Připravené pesto dejte na pánev, přidejte na menší kousky nakrájené rajče (nejvíce se hodí cherry, které nemusíte ani krájet), mozzarellu, těstoviny a vše spolu pořádně promíchejte.
  6. Když máte vše promíchané, servírujete posypané parmazánem.