Beskydský závitek s rýži

Na první pohled to vypadá jako složité hlavní jídlo, ale opak je pravdou. Jako přílohu volíme klasickou rýži. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 14.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Beskydský závitek s rýži

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 ksplátky vepřové kýty
4 ksstroužky česneku
2 ksvejce uvařená na tvrdo
2 kssladkokyselé okurky
1 ksčervené masité papriky
200 gmletého vepřového masa
200 gslaniny
2 lžícehladké mouky
0,5 lvývaru z kostí
pepř
olej
sůl

Postup přípravy

  1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem
  2. Na každý plátek rozprostřeme mleté maso, které ochutíme solí, pepřem, a mletou sladkou paprikou, poklademe půlku vejce, půlku okurky, kus papriky a špalíček slaniny, plátky zamotáme na koncích spíchneme párátky
  3. Nakrájenou cibuli lehce osmahneme, přidáme závitky a krátce je opečeme z každé strany
  4. Maso podlijeme vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení závitky poléváme výpekem
  5. Když je maso měkké, zaprášíme šťávu moukou, osolíme, opepříme
  6. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a opečeme, omastek slijeme a opečené kostičky slaniny přidáme do omáčky jako vložku
  7. Takto připravené závitky podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem