BÍREŠSKÉ MASO

Super volba na vydatný oběd. Kdo má rád zelí, určitě si pochutná. Dobrou chuť!

Přidal:admin, 1.4.2015
Kategorie: Hlavní jídla
BÍREŠSKÉ MASO

Suroviny

Potřebujeme na 4 porce:
400 gvepřová kýta
100 goravské slaniny nebo uzeného bůčku
400 gkysaného zelí
4 lžičkypálivé paprikové pasty
2 stroužkyčesneku
2 kscibule
250 mlmasového vývaru
1 ksbrambora
2-3 ksbobkové listy
1/2 lžičkykmínu
pepř
sádlo nebo olej
sůl

Postup přípravy

  1. Maso umyjeme, nakrájíme na čtyři řízky, které naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme.
  2. Řízky potřeme prolisovaným česnekem, paprikovou pastou, položíme na ně plátky slaniny nebo bůčku, svineme je a spojíme párátkem.
  3. Závitky ze všech stran opečeme na rozehřátém sádle /oleji/, vyjmeme je z výpeku a dáme do hlubšího hrnce.
  4. Přidáme pokrájené kysané zelí, bobkové listy, kmín a vše podlijeme masovým vývarem.
  5. Ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou pak přidáme k masu se zelím. Vše spolu pár minut podusíme, přidáme očištěný a nastrouhaný brambor, přikryjeme a dusíme doměkka.
  6. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovým knedlíkem. Dobrou chuť !!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou