Biskupský chlebíček

I vy připravujete domácí biskupský chlebíček na Vánoce?

Přidal:admin, 21.12.2015
Kategorie: Vánoce
Biskupský chlebíček

Suroviny

Základ:
250 gkr. cukr
5 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
špetkasůl
200 mlmléko
300 gpolohrubá mouka
6 gprášek do pečiva
Dále budeme potřebovat:
100 grozinky
100 gsušené brusinky
100 gkandované ovoce
100 gčokoláda
1 kscitron - kůra

Postup přípravy

  1. Připravíme si formu na chléb, vysteleme ji papírem, trubou vyhřejeme na 170 stupňů.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem, vanilkou, špetkou soli a mlékem do pěny. Postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně promícháme, abychom neměli žádnou hrudku. Vmícháme rozinky, sušené brusinky, kandované ovoce a na drobno nasekanou čokoládu s nastrouhanou citrónovou kůrou. Jemně promícháme a na závěr přimícháme vařečkou ušlehaný sníh z bílků.
  3. Těsto nalijeme do formy a pečeme cca 30-40 minut. Po upečení vyjmeme z trouby a také z formy a položíme chlebíček na mřížku. Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Zdroj: Citromhab