Biskupský chlebíček

Vynikající biskupský chlebíček. Dovnitř si může přidat každý co má rád. Autor: Janulinka

Přidal:Janulinka, 10.10.2016
Kategorie: Moučníky
Biskupský chlebíček

Suroviny

Těsto:
4 ksvejce
160 gmáslo
180 gmoučkový cukr
150 ghladký mouka
60 ghrubá mouka
1/2 bal.kypraci prášek do pečiva
duly - sušené
rozinky
nasekané ořechy
Čokoládová poleva:
100 gčokoláda
80 gmáslo

Postup přípravy

  1. Žloutky utřeme s máslem a moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáme hladkou a hrubou mouku, prášek do pečiva a ovoce (duly, rozinky, sekané ořechy). Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
  2. Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě při 165 stupních, cca 45-50 minut.
  3. Po upečení necháme mírně vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. (Ovoce si každý může zvolit podle vlastní chuti, vhodné jsou meruňky, kandované ovoce různého druhu, atd.)