Biskupský chlebíček více chutí

Pokud jste ještě nepřipravovali biskupský chlebíček, určitě se pusťte do přípravy. Je fantastický, měkoučký a s oříšky, pomerančovou kůrou a kokosem! Autor: Lucka

Přidal:luckazubata, 9.7.2016
Kategorie: Moučníky
Biskupský chlebíček více chutí

Suroviny

6 ksvajec
1/2 hrníčkupískového cukru
hrnekpolohrubé mouky
2 lžícerozinek naložených v rumu
máslo na vymazání formy
vlašské ořechy
pomerančová kůra
kypřící prášek
kokos na vysypání formy

Postup přípravy

  1. Cukr zašleháváme postupně se žloutky a moukou.
  2. Ostatní přísady do směsi zlehka zamícháme, rozinky nalijeme is rumem, ve kterém byly naloženy.
  3. Nakonec vyšleháme z bílků sníh s cukerm. Ten zlehka přimícháme do těsta.
  4. Formu si vymažeme máslem a vysypeme kokosem- pro lepší chuť.
  5. Naplníme směsí a pečeme při 180 stupních asi půl hodiny.