Bohémské kostky

Velmi oblíbené bohémské kostky, které si oblíbíte určitě i vy.

Přidal:admin, 3.9.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Bohémské kostky

Suroviny

Těsto:
10 ksbílky
400 gmoučkový cukr
100 gmleté vlašské ořechy
100 gčokoláda
100 ghladká mouka
Nádivka:
10 ksžloutku
75 ghladká mouka
350 mlmléko
200 gmáslo
200 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
Glazura:
200 gtmavá čokoláda
6 lžicolej

Postup přípravy

  1. Žloutky, mléko a mouku vyšleháme ve vodní lázni do pěny (můžete přidat i 500 ml mléka - pak ovšem třeba zvýšit i množství mouky na 100 g). Pěnu odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé hmoty přidáme rozšlehané máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem.
  2. Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu, pak postupně jemně vmícháme ostatní suroviny. Zpracované těsto rozdělíme na 4 části a rovnoměrně je rozetřeme na plech (30x30), který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
  3. Upečené těsta necháme vychladnout a můžeme vrstvit. Těsto - nádivka - těsto - nádivka - těsto - nádivka - těsto - nádivka - glazura.
  4. Glazura - čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme olej a mícháním spojíme.

Zdroj: Coolinarika