NejRecept.cz Maso Hovězí maso Boloňské ragů s parmazánem
Boloňské ragů s parmazánem
Recept Boloňské ragů s parmazánem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   14.8.2017

Boloňské ragů s parmazánem

Dnes jsem připravovala oběd i pro kamarádku z dětství, která byla u nás na pár dní na prázdninách, respektive na dovolené. Připravila jsem těstoviny a klasické boloňské ragů, posypané strouhaným parmazánem. Po položení jídla na stůl jsem dostala uznání a z její úst vyšlo: To vypadá sakra dobře! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
400 g
mletého masa (vepřové, hovězí nebo mix)
1 ks
cibule
2 stonky
řapíkového celeru
1 ks
mrkev
2 lžíce
oleje
2 lžíce
rajčatového protlaku
1 konzerva
sekaných rajčat
dle chuti
sůl, pepř
100 ml
červeného vína
cca 300 ml
voda nebo vývar
špetka
sušené šajvěje, tymiánu a skořice
1 lžička
cukru
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve velké silnostěnné pánvi rozpálíme olej, přidáme na drobné kostičky nakrájenou mrkev a 5 minut restujeme.
  2. Pak přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a řapíkový celer. Zase 5 minut restujeme. Přidáme pomleté maso a zprudka ho opečeme. Nesmí se v této fázi dusit, jenom opékat. Osolíme, opepříme a přidáme koření.
  3. Pak dáme do pánve protlak a 3 minuty zarestujeme. Podlejeme vínem, které necháme zcela odpařit.
  4. Nakonec přidáme sekaná rajčata i s nálevem a cukr. Podlejeme vodou nebo vývarem a za občasného mícháí necháme na mírném plameni probublávat 90 minut. Podle potřeby v průběhu vaření doléváme vývarem nebo vodou. Dochutíme dle vlastní chuti.
  5. Podáváme s vařenými těstovinami, bohatě posypané najemno strouhaným parmazánem.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář