Boršč

Vynikající polévka. Na konec zdobíme zakysanou smetanou. Autor: Roseangel

Přidal:Roseangel, 12.5.2015
Kategorie: Polévky
Boršč

Suroviny

Potřebujeme:
1 kskuřecí skelet
1 kshovězí kost na polévku
1 ksplechovka bílých fazolek
3 lvody
2 kscibule
3 ksmrkve
1 ksčervená řepa
3 ksbrambor
1/4 hlávkybílé zelí
1 kszakysaná smetana
1 ksrajský protlak
špetkamajoránky
špetkamletého pepře
špetkasoli

Postup přípravy

  1. Nejdříve si dáme vařit do papíňáků hovězí a kuřecí. Vývar cca po 1 h scedíme, maso obereme a dáme do polévky.
  2. Do vývaru si dáme červenou řepu nastrouhanou na hrubém struhadle, mrkev také nastrouhanou, brambory na kostičky,. cibuli na kostičky, přidáme koření a povaříme dokud nejsou brambory měkké. Na oleji si lehce orestujeme jednu cibuli a přidáme na ni rajský protlak a směs pak nalijeme do polévky. Pak přidáme zelí a povaříme, a nakonec fazolky a ještě chvilku.
  3. Nakonec přidáme kopr. Zakysanou smetanou zdobíme až na talíři.