Borůvkové kostky s krémem ze zakysané smetany a tvarohu

Celá rodina jsme si pochutnali na ovocném koláči. Krém je opravdu skvělý, kombinace zakysané smetany a tvarohu chutná jako pribináček. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 19.8.2016
Kategorie: Moučníky
Borůvkové kostky s krémem ze zakysané smetany a tvarohu

Suroviny

Korpus:
5 ksvajec
120 gkrupicového cukru
110 gpolohrubé mouky
1 lžičkakypřícího prášku do pečiva
Ovocná náplň:
250 gborůvek
200 mlvody
3 PLkr. cukru
1 balenívanilkového pudinku
Smetanová náplň:
400 gzakysané smetany
250 gměkkého tvarohu (ve vaničce)
2 PLpráškového kakaa
4 PLmoučkového cukru
200 mlsmetany ke šlehání
6 plátkůželatiny
Na dohotovení:
100 gbílé čokolády
50 gsmetany ke šlehání
50 ghořké čokolády na posypání

Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a lehce vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Upečte při 180 °C dozlatova.
  2. Připravte ovocnou náplň: Borůvky dejte do kastrůlku, zasypte cukrem a lehce je povařte. Poté přidejte pudink rozmíchaný ve studené vodě a povařte do zhoustnutí. Ještě horké nalijte na upečený korpus a nechte vychladnout.
  3. Připravte smetanovou náplň:
    Zakysanou smetanu smíchejte s tvarohem, kakaem a cukrem. Dále přidejte vyšlehanou smetanu. Ve 4 PL vody nechte nabobtnat želatinu, rozehřejte ji v mikrovlnné troubě a přidejte k ní 3 lžíce krému. Ihned vraťte ke zbytku krému a důkladně zamíchejte a navrstvěte na borůvky.
  4. Nechte ztuhnout alespoň 3 hodiny v lednici.
  5. Smetanu na polevu zahřejte téměř k varu a rozmíchejte v ní nalámanou čokoládu. Polijte moučník a posypte čokoládou. Opět nechte vychladit.