Božské čokoládové řezy

Čokoládové kostky, které jsou sice trochu náročnější na přípravu, ale stojí za vyzkoušení. Mňamka!

Přidal:admin, 21.5.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Božské čokoládové řezy

Suroviny

Těsto:
10 ksbílku
280 gkr. cukr
280 gmleté vlašské ořechy
2 lžícekakao
2 lžícepolohrubá mouka
Tmavý krém:
4 ksžloutky
2 kscelá vejce
250 gmoučkový cukr
125 gmáslo
3 tabulkyčokoláda
Světlý krém:
400 mlmléko
200 gkr. cukr
6 lžichladká mouka
6 ksžloutku
125 gmáslo

Postup přípravy

  1. Bílka vyšleháme do tuhé pěny a postupně přidáváme za stálého mixování kr. cukr, pak mleté ​​vlašské ořechy, kakao a mouku.
  2. Připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vystlali pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut.
  3. Připravíme si světlý krém. Do mléka přidáme cukr, mouku a žloutky. Důkladně utřeme, abychom neměli hrudky a uvaříme hustou hmotu, kterou necháme vychladnout. Máslo utřeme do krémové hmoty a postupně po lžících přidáme uvařený pudink.
  4. Připravíme si tmavý krém. Žloutka, vajíčka, moučkový cukr dáme do hrnce a uložíme do vodní lázně a šleháme. Když hmota začíná houstnout, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Odstavíme z vodní lázně a necháme mírně vychladnout, pak přidáme máslo a mícháním ho rozpustíme.
  5. Na upečený a vychladlý korpus navrstvíme světlý krém a pěkně uhladíme. Navrstvíme tmavý krém a také pěkně uhladíme. Odložíme do lednice a necháme ztuhnout.

Zdroj: Coolinarika