Božské řezy DALMATIN

Lahodné kostky s černo bílým těstem. Čokoládový krém, na vrchu lahodná šlehačka a ještě nastrouhaná čokoláda.

Přidal:Gaštanka, 12.5.2016
Kategorie: Moučníky
Božské řezy DALMATIN

Suroviny

Světlé těsto:
6 ksbílku
6 lžickr. cukr
6 lžicpolohrubá mouka
1 lžíceolej
1/2 bal.prášek do pečiva
Tmavé těsto:
6 ksžloutku
6 lžickr. cukr
6 lžicpolohrubá mouka
2 lžícekakaa
1 lžíceolej
100 mlmléka
1/2 bal.prášek do pečiva
Na polití:
500 mlmléka
5 lžickr. cukr
Krém:
1 lmléko
3 bal.čokoládový pudink
10 lžickr. cukr
250 gmáslo
Dále:
500 mlsmetana ke šlehání
100 gčokoláda

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně promícháme. Těsto lžícemi navrstvíme v hromádkách na papírem vyložený plech na pečení o rozměru 34 x 40 cm.
  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mléko, olej a nakonec i mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Tmavé těsto navrstvíme mezi bílé hromádky a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů do zlata.
  3. Upečené těsto polijeme mlékem, ve kterém jsme rozpustili cukr.
  4. Krém:
    Klasicky uvaříme hustý čokoládový pudink, který necháme vychladnout. Máslo mixérem vyšleháme do pěny a postupně přidáváme po lžících vychladlý pudink.
  5. Krém navrstvíme na těsto, pěkně uhladíme a na vrch navrstvíme ušlehanou šlehačku. Vrch ještě posypeme strouhanou čokoládou a necháme ztuhnout v lednici.