Božské žloutkové řezy se šlehačkou

Vanilkově smetanové řezy. Namísto klasické pečené piškoty můžete použít pouze sušenky a tak můžete mít sladké potěšení na stole i za pár minut.

Přidal:admin, 12.1.2016
Kategorie: Moučníky
Božské žloutkové řezy se šlehačkou

Suroviny

Těsto:
8 ksbílky
8 lžickr. cukr
5 lžicolej
8 lžicpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
Krém:
8 ksžloutky
7 lžickr. cukr
3 bal.vanilkový pudink
1 lmléko
250 gmáslo
4 lžícenutella
Dále budeme potřebovat:
200 mlsmetana ke šlehání
35 kssušenky
mléko na namáčení
sušenky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, přidáme olej, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně ji vařečkou zamícháme do pěny. Těsto navrstvíme na plech o rozměru 30 x 40 cm, dno vyložíme papírem. Těsto pěkně uhladíme a zapečeme v troubě při teplotě 200 stupňů cca 20 minut.
  2. Žloutky, cukr, vanilkový pudink zalijeme mlékem (300 ml). Pořádně metličkou rozmícháme, abychom neměli žádné hrudky. Zbylé mléko dáme na oheň a do horkého přilijeme žloutkovou hmotu. Uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny, postupně po lžících přidáme studený pudink a krém rozdělíme na polovinu. Do jedné části přimícháme nutellu (pokud nechcete používat nutelu, můžete použít rozpuštěnou kvalitní čokoládu).
  3. Na upečené těsto natřeme žloutkový krém, položíme sušenky, které jsme namočili do mléka, natřeme čokoládový nebo nutelový krém a na vrch navrstvíme ušlehanou šlehačku. Vrch ozdobíme rozdrcenými sušenkami.

Zdroj: Coolinarika