Božský dezert Eclair

Slavnostní vysoký zákusek pod názvem Eclair. Šlehačkový krém a na vrchu nastrouhaná čokoláda. Uvnitř Vás čeká překvapení - pudinkové koule.

Přidal:admin, 25.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Božský dezert Eclair

Suroviny

Těsto:
250 gmáslo
špetkasůl
750 gpolohrubá mouka
3 ksvejce
150 gkukuřičný škrob
1 bal.prášek do pečiva
2 lžícekakao
Listové koule:
1 bal.listové těsto
Náplň do koulí:
30 gkukurčiný škrob
3 lžícekr. cukr
1 bal.vanilkový cukr
1 kscitron - kůra
1 bal.vanilkový pudink
500 mlmléka
Náplň:
12 gželatina
250 gmoučkový cukr
250 gmáslo
300 ghořká čokoláda
50 mlořechový likér
500 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme pudinkové koule. V mléce si rozpustíme 3 lžíce kr. cukru, 1 bal. vanilkového cukru, přidáme citronovou kůru a uvaříme pudink, který jsme si předem smíchali s kukuičným škrobem. Necháme vychladnout.
  2. Listové těsto si na pomoučeném vále rozválíme a popícháme ho vidličkou. Nakrájíme si čtverce, které naplníme uvařeným pudinkem a vytvarujeme kuličku.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dokud nám listové těsto pěkně nezhnědne.
  4. Připravíme si základní těsto. Máslo si vymícháme s vajíčkem a postupně přidáváme mouku, smíchanou s kukuřičným škrobem a práškem do pečiva. Přidáme špetku soli, kakao a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 části. Rozválíme ho na pomoučeném vále a pečeme při teplotě 180 stupňů.
  5. Připravíme si nádivku. Želatinu si namočíme podle návodu. Smetanu si vyšleháme do pěny. Máslo si utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáme ořechový likér. Vařečkou si přimícháme želatinu do šlehačky a následně tuto masu vařečkou vmícháme do máslové hmoty. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu.
  6. Na upečené kakaové těsto si navrstvíme 1/2 nádivky. Poklademe lístkové koule a uhladíme druhou polovinou nádivky. Na vrch položíme druhý plát těsta, můžeme potřít tenkou vrstvou šlehačky a ozdobíme čokoládou. Dáme do lednice ztuhnout, nejlépe na celou noc a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Zvezda-receptov