Bramboráčky - klasika na talíři

Tradiční naše hlavní jídlo. Já k tomu podávám pohár sladkého mléka, ale kdo má rád kyselé, klidně. Záleží na každého chuti. Někdo k tomu ani sklenici mléka nepije, ale spíše si dá zakysanou smetanu, případně bílý jogurt. Samozřejmě do bramborových placek musíte přidat česnek, hodně česneku, jinak to není ono. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 4.12.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Bramboráčky - klasika na talíři

Suroviny

5 ks brambor
2 stroužkyčesneku
1 ksvajíčko
polohrubá mouka
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy

  1. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, abychom dostali syrovou bramborovou kaši, do které přidáme vajíčko a prolisujeme česnek. Já přidávám hodně česneku, osolíme a opepříme a promícháme.
  2. Postupně přidáváme polohrubou mouku, abychom dostali těstíčko - těstíčko by nemělo být velmi husté ani velmi řídké. Pokud bude husté, placky budou tuhé, pokud bude řídké, placky se vám během smažení určitě roztrhnou.
  3. Nezapomeňte ani na majoránku, přidáme podle chuti.
  4. Podáváme se sklenicí kyselého nebo sladkého mléka.