Bramboráčky

Na bramborák si dávám zakysanou smetanu... Mňam!

Přidal:admin, 13.5.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Bramboráčky

Suroviny

¾ kgbrambor
1 dlhorkého mléka
1 ksvejce
2 lžícehladké mouky
3 stroužkyčesneku
2 lžičkysoli
špetkamletého pepře
lžičkamajoránky
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a na jemném struhadle nastrouháme do misky. Přebytečnou vodu slijeme a polijeme horkým mlékem. Tím zabráníme zčernání brambor.
  2. Přidáme vejce, hladkou mouku, sůl, rozetřený česnek, nahrubo mletý pepř a rozmělněnou majoránku. Samozřejmě je voňavější čerstvá nebo doma vypěstovaná a usušená. Rukou promícháme a lžicí klademe hromádky na rozpálený tuk.
  3. Utvoříme placičky, čím budou tenčí, tím budou bramboráčky křupavější. Opečeme po obou stranách a pokládáme na ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Bramboráčky podáváme samotné, ale i v kombinaci s uzeným masem a kysaným zelím jsou výtečné.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí