Bramborová buchta/bác

Ja to jedla poprvé u mého manžela u babičky. Mňam! Autor: Reny Naty A.

Přidal:Reny Naty A., 26.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Bramborová buchta/bác

Suroviny

500 gpolohrubá mouka
2 lžičkysůl
podle chutimajoránka
2 ksvejce
podle chutipepř
1 bal.kvasnice
3 ksbrambory
500 mlvlažné mléko
paličkačesnek
kousekměkkého salámu nebo uzeného

Postup přípravy

  1. Do vlažného mléka rozdrobit kvasnice a posypat 1 malou lžičkou kr. cukru a přiklopit. Nechat cca 10-15 minut vykynout.
  2. Kousek měkkého salámu nebo uzeného, jak kdo má rád (může se také vynechat) osmahneme na malém množství tuku. Všechny suroviny smícháme spolu a necháme hodinu kynout (brambory nastrouháme na struhadle). Přidáme i osmažený salám spolu s tukem.
  3. Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče vylijeme a opět necháme cca 20 minut dokynout.
  4. Mezi tím si rozehřejeme troubu na 180 st. a pak pečeme asi 40 minut - podle barvy.

Můj blog s Hankou: Pečení všeho druhu ORIGINAL