NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Bramborová buchta/bác
Bramborová buchta/bác
Recept Bramborová buchta/bác
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Reny Naty A.    ·   26.4.2016

Bramborová buchta/bác

Ja to jedla poprvé u mého manžela u babičky. Mňam! Autor: Reny Naty A.

Suroviny
500 g
polohrubá mouka
2 lžičky
sůl
podle chuti
majoránka
2 ks
vejce
podle chuti
pepř
1 bal.
kvasnice
3 ks
brambory
500 ml
vlažné mléko
palička
česnek
kousek
měkkého salámu nebo uzeného
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do vlažného mléka rozdrobit kvasnice a posypat 1 malou lžičkou kr. cukru a přiklopit. Nechat cca 10-15 minut vykynout.
  2. Kousek měkkého salámu nebo uzeného, jak kdo má rád (může se také vynechat) osmahneme na malém množství tuku. Všechny suroviny smícháme spolu a necháme hodinu kynout (brambory nastrouháme na struhadle). Přidáme i osmažený salám spolu s tukem.
  3. Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče vylijeme a opět necháme cca 20 minut dokynout.
  4. Mezi tím si rozehřejeme troubu na 180 st. a pak pečeme asi 40 minut - podle barvy.

Můj blog s Hankou: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář