Bramborová buchta

Dnes na oběd byla bramborová buchta. Autor: Lacusin

Přidal:Lacusin, 17.5.2016
Kategorie: Chuťovky
Bramborová buchta

Suroviny

380 ghrubé mouky
20 gdroždí
380 mlmléka
špetkacukru
250 gsyrových brambor
1 ksvejce
1 PLmajoránky
6 stroužkůčesneku
dle chutisůl, pepř
2 ksšpekáčků
2 PLsádla na vymazání plechu

Postup přípravy

  1. Mléko ohřejeme na teplotu, kdy v něm ještě udržíme prst. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr a lžíci mouky. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Do kvásku přidáme mouku, najemno nastrouhané brambory, vejce, majoránku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a pokrájené špekáčky.
  3. Necháme 1 hodinu vykynout.
  4. Na plech dáme sádlo a plech vložíme rozehřát do trouby. Po nahřátí vlijeme na plech těsto a dáme péct na 180 °C asi půl hodiny (do zezlátnutí).