Bramborová buchta

Slaný koláč z brambor. Výborné jako hlavní jídlo nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Mňamka!

Přidal:admin, 16.3.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Bramborová buchta

Suroviny

Budeme potřebovat:
cca 200 gpol.mouky
1/2 kostkydroždí
1 hlavičkačesneku
150 gšunky nebo uzeného na kostičky
2 hrnkymléka
3 ksveliké syrové brambory
1/4 hrnkuoleje
3 ksvejce
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy

  1. Připravíme si mísu, do které nejprve nastrouháme brambory. Pak přidáme sůl - po ochutnání musí být lehce přesolené těsto.
  2. Přidáme vejce a ostatní ingredience. Nakonec přidáme vykynutý kvásek a zamícháme. Těsto by mělo být polotuhé, jako na bramboráky.
  3. Připravíme si pekáček, který hodně vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
  4. Pečeme do zlatova při teplotě 180 stupňů pěkně do zlata. Dobrou chuť!

Zdroj: Vaření a pečení s láskou