Bramborová hnízda s houbami a česnekem ve smetanové omáčce

Bramborové hnízda s restovanými houbami s česnekem ve smetanové omáčce. Vynikající a originální.

Přidal:admin, 23.9.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Bramborová hnízda s houbami a česnekem ve smetanové omáčce

Suroviny

Budeme potřebovat:
11 ksbrambory
50 mlmléko
100 ghouby
1 ksmrkev
3 kscibule
3 stroužkyčesnek
1 ksvejce
3 lžícezakysaná smetana
sůl, pepř
pažitka na ozdobu

Postup přípravy

  1. Brambory omyjeme a očistíme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory protlačíme, přidáme mléko, vaječný žloutek (můžeme přidat i celé vajíčko, pokud nemáme kde spotřebovat bílek). Z brambor tvarujeme malé kuličky na papírem vyložený plech na pečení a ve středu uděláme dírku - vytvarujeme hnízda.
  2. Na rozpáleném oleji na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a nakrájené houby. Přidáme česnek, sůl, pepř a promícháme. Necháme chvíli restovat a přidáme zakysanou smetanu. Promícháme a touto směsí naplníme hnízda.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 15-20 minut. Po upečení hnízda ozdobíme smetanou a nasekanou pažitkou a podáváme.

Zdroj: Vk