Bramborová kaše obalovaná ve slanině

Luxusní příloha k vydatnému obědu. Klasická bramborová kaše obalená v slanině a zapečená v troubě. Na vrch kousek rajčete. Mňamka!

Přidal:admin, 19.3.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky
Bramborová kaše obalovaná ve slanině

Suroviny

Budeme potřebovat (cca 18 ks):
1 kgbrambory
2 ksžloutky
2 lžíceolej
500 gnakrájená slanina
1 ksrajče
sůl
petržel

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme, nakrájíme na menší kostky a uvaříme je v mírně osolené vodě do měkka. Uvařené zpracujeme na bramborovou kaši. Přidáme trošku oleje, petržel, žloutka a sůl. Promícháme.
  2. Slaninu naskládáme na pracovní desku. Na slaninu navrstvíme pomocí lžíce bramborovou kaši a zabalíme.
  3. Ukládáme na papírem vyložený plech. Na každou rolku položíme plátek rajčete.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů. Upečené rolky překrojíme (krájíme šikmo) a podáváme k masu nebo k zelenině. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab