Bramborová zapekanka

Vynikající příloha k hlavnímu jídlu nebo to můžeme podávat jako hlavní jídlo. Jednoduché, finančně nenáročné!

Přidal:admin, 13.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Bramborová zapekanka

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgbrambory
250 gzakysaná smetana
200 gtvrdý sýr
2 kscibule
sůl a pepř
rostlinný olej

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce a následně je necháme vychladnout. Očistíme je a nakrájíme na plátky silné cca 0,5 cm.
  2. Cibuli nakrájíme na měsíčky nebo na malé kostičky a na rozpáleném oleji na pánvi ji osmažíme do zlata.
  3. Připravíme si formu na pečení, kterou důkladně vymažeme olejem nebo máslo a naskládáme vrstvu brambor. Navrstvíme osmaženou cibulku (kdo nemá rád nemusí), potřeme zakysanou smetanou, osolíme a opepříme, navrstvíme strouhaný sýr a postup opakujeme, dokud nemineme všechny brambory.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu.

Zdroj: Vk