Bramborové domácí krokety se sýrem a šunkou

Vařené nebo pečené brambory či vařená rýže je klasická příloha k masu. Vyzkoušejte připravit bramborové krokety se šunkou, sýrem a cibulkou.

Přidal:admin, 21.2.2016
Kategorie: Přílohy
Bramborové domácí krokety se sýrem a šunkou

Suroviny

1 kgbrambory
1 ksvejce
1 lžičkasůl
100 gtvrdý sýr
100 gšunka
2 lžícemléko
20 gmáslo
cibulka
Na obalení:
vajíčko
trochu mléka
strouhanka

Postup přípravy

  1. Šunku, sýr a cibulku nakrájíme na drobno.
  2. Brambory uvaříme v osolené vodě a pak je přes "tlačítko" protlačíme, přidáme máslo, sůl, 2 lžíce mléka a promícháme.
  3. Když se brambory trochu ochladí, přidáme vajíčko, šunku, sýr a cibulku. Promícháme a z hmoty tvarujeme kuličky, které obalíme ve vajíčku, které jsme rozšlehali vidličkou a přidali trochu mléka a následně ve strouhance. Chcete-li mít hrubší obal, obalte více krát ve vajíčku a strouhance.
  4. Smažíme v oleji do zlata. Pro zdravější, méně mastnou alternativu zvolte pečení v troubě na sucho.

Zdroj: Coolinarika