NejRecept.cz Přílohy Brambory Bramboráky Bramborové lokše pečené v troubě
Bramborové lokše pečené v troubě
Recept Bramborové lokše pečené v troubě
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   11.3.2016

Bramborové lokše pečené v troubě

Bramborové lokše pečené v troubě. Nemusíte dlouho stát za sporákem a máte hned hotové všechny najednou.

Suroviny
5-6 ks
brambory (cca 450 g)
1 ks
vajíčko
100 g
hladká mouka
1 lžíce
olej nebo sádlo
sůl a pepř
vajíčko na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do měkka - klasicky připravíme bramborovou kaši, kterou dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout, přidáme vajíčko a hladkou mouku. Na závěr přidáme olej nebo sádlo a znovu propracujeme.
  2. Na pracovní desce z připraveného těsta oddělujeme menší kousky, které zpracujeme na placku, přendáme ji na papírem vyložený plech, propícháme vidličkou a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 15 minut - záleží však na tloušťce a velikosti placky.
  3. Jednoduché a chutné placky, které můžete podávat jako přílohu nebo jako hlavní chod s omáčkou, dresinkem nebo potřené máslem, případně nasladko - posypané mákem, cukrem nebo tvarohem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář