Bramborové lokše pečené v troubě

Bramborové lokše pečené v troubě. Nemusíte dlouho stát za sporákem a máte hned hotové všechny najednou.

Přidal:admin, 11.3.2016
Kategorie: Pečivo, Chuťovky
Bramborové lokše pečené v troubě

Suroviny

5-6 ksbrambory (cca 450 g)
1 ksvajíčko
100 ghladká mouka
1 lžíceolej nebo sádlo
sůl a pepř
vajíčko na potření

Postup přípravy

  1. Brambory očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do měkka - klasicky připravíme bramborovou kaši, kterou dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladnout, přidáme vajíčko a hladkou mouku. Na závěr přidáme olej nebo sádlo a znovu propracujeme.
  2. Na pracovní desce z připraveného těsta oddělujeme menší kousky, které zpracujeme na placku, přendáme ji na papírem vyložený plech, propícháme vidličkou a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 190 stupňů cca 15 minut - záleží však na tloušťce a velikosti placky.
  3. Jednoduché a chutné placky, které můžete podávat jako přílohu nebo jako hlavní chod s omáčkou, dresinkem nebo potřené máslem, případně nasladko - posypané mákem, cukrem nebo tvarohem.