Bramborové placky plněné kuřecím soté

Bramborové placky jsou chutné i samy o sobě. Stačí k ním mléko a jsou fantastické. Ale jak nádivku můžeme použít také kuřecí maso nebo zeleninu.

Přidal:admin, 18.1.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Bramborové placky plněné kuřecím soté

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kgbrambory
2 ksvejce
100 ghladká mouka
4 stroužkyčesnek
1/2 lžičkypepř
1 lžičkamajoránka
1/2 lžícesůl
Soté:
500 gkuřecí prsa
1 kscibule
1 lžičkasůl
1 lžičkavegeta
1 lžičkasojová omáčka
1 lžíceplnotučná hořčice
1 lžícekečup
3 lžícerajčatová šťáva
1 konzervasterilované žampiony
1/2 lžičkapepř
100 gtvrdý sýr

Postup přípravy

  1. Placky: Brambory si najemno nastrouháme, přidáme sůl (podle chuti), vajíčka, mouku, prolisovaný česnek, pepř, majoránku a na pánvi, kterou jsme potřeli olejem, uděláme klasickým způsobem placky, které odložíme na teplé místo.
  2. Soté: kuřecí prsa, si nakrájíme na nudličky, cibuli osmahneme, přidáme maso, osolíme a podusíme. Dále přidáme scezené žampiony, pepř, vegetu, sójovou omáčku, hořčici, kečup, rajčatovou šťávu. Pokud chceme pikantní soté přidáme nakrájenou feferonku.
  3. Připravené bramboráky naplníme masem, ozdobíme nastrouhaným sýrem a podáváme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská