Bramborové placky s jarní cibulkou a petrželkou

Bramborové placky s jarní cibulkou a petrželkou. Vhodné k obědu i k večeři.

Přidal:admin, 12.5.2015
Kategorie: Chuťovky, Hlavní jídla
Bramborové placky s jarní cibulkou a petrželkou

Suroviny

Budeme potřebovat:
5 ksmenší brambory
270 mlmléko
270 ghladká mouka
4 stroužkyčesnek
3 ksvejce
1 lžícekr. cukr
olej
sůl
jarní cibulka
petržel

Postup přípravy

  1. Brambory nakrájíme na malé kostičky a v osolené vodě je uvaříme do měkka. Následně je protlačíme a připravíme si bramborovou kaši.
  2. Přidáme česnek, vajíčka, cukr, mouku a teplé mléko, 3 lžíce oleje. Osolíme podle chuti. Důkladně promícháme a připravené těsto necháme odstát cca 20 minut.
  3. Na horké pánvi rozpálíme olej a navrstvíme bramborové těsto. Posypeme nakrájenou cibulkou a petrželkou. Smažíme z obou stran do zlata. Dobrou chuť!

Zdroj: Vk