Bramborové pusinky - super příloha k masu

Z uvedené dávky jsem připravila tolik pusinek, že se najedlo 6 osob. Jednoduchý nápad jak ozvláštnit hlavní jídlo. Namísto bramborové kaše víte připravit opravdu chutnou přílohu a to přidáním pochoutkové smetany, strouhaného sýra a másla s vajíčky. Tvar není určen, já jsem tvořila pusinky, vy můžete jiné :) Pár pusinek zůstalo i do druhého dne, zahřála jsem je v mikrovlnce. Nebylo to sice jako čerstvé, ale dalo se, spapali jsme. Autor: Adkas

Přidal:adkas, 10.1.2017
Kategorie: Přílohy
Bramborové pusinky - super příloha k masu

Suroviny

1 kgbrambory
3 ksvejce
1/2 šálkupochoutková smetana
50 gstrouhaný sýr
2 PLmáslo
podle chutisůl a pepř

Postup přípravy

  1. Klasicky uvaříme brambory, jako kdybychom se chystali vařit bramborovou kaši. Dobře je protlačíme, abychom neměli žádnou hrudku.
  2. Dáme je do větší misky. V druhé misce vyšleháme mixérem máslo, žloutky a smotanu. Přidáme strouhaný sýr, promícháme a na závěr i zcela vychlazenou bramborovou kaši. Ještě jednou krátce mixérem šleháme.
  3. Nakonec už jen zlehka vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  4. Takto připravenou hmotu přendáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a stříkáme na papírem vyložený plech.
  5. Pečeme na 220 stupňů cca 10 minut.

Můj blog: Adkas-tastyfood