Bramborové smažené trojhránky se šunkou a sýrem

Bramborové těsto plněné šunkou a sýrem. Obalíme v klasickém trojobalu, usmažíme na rozpáleném oleji a chutná večeře nebo snídaně je hotová. Autor: Lusi

Přidal:lusi, 23.10.2016
Kategorie: Chuťovky
Bramborové smažené trojhránky se šunkou a sýrem

Suroviny

Na bramborové těsto:
2 ksvejce
dle chutisůl
700 gstrouhané vařené brambory
250 ghrubá mouka
Náplň:
200 gplátkového sýra
200 gplátkové šunky
Na obalení:
3 ksvejce
hl.mouka na vál
sůl
strouhanka
Na smažení:
olej

Postup přípravy

  1. Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme, přidáme hrubou mouku, celá vejce, sůl a dobře propracujeme tužší těsto.
  2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce asi 1 cm, pak rozkrájíme na čtverce o rozměrech 8x8 cm.
  3. Na každý čtvereček dáme plátek šunky i sýra, přehneme do trojúhelníku a těsto na okrajích důkladně přimáčkneme.
  4. Naplněné trojhránky obalíme v rozšlehaném, osoleném vejci, pak ve strouhance a na rozehřátém oleji usmažíme po obou stranách dozlatova.
  5. Podáváme se zeleninovým salátem a majonézou.