Bramborovo-rohlíkové knedlíky

Bramborovo-rohlíkové knedlíky, vhodné k jakémukoliv masu s omáčkou. Autor: remcula

Přidal:remcula, 23.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Bramborovo-rohlíkové knedlíky

Suroviny

3 kusysojové rohlíky
3 kusystředně velké syrové brambory
1 kusžloutek
podle chutisůl

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemných nudličkách do mísy k rohlíkům. Přidáme žloutek a sůl a rukama vypracujeme těsto.
  2. Tvoříme středně velké kulaté knedlíky. Vodu přivedeme k varu, osolíme ji a vkládáme knedlíky.
  3. Vaříme 8-10 minut podle velikosti knedlíků. Lépe je jeden vyndat, překrojit, abychom viděli, zda je uvařený..