Bramborový hrnec s fazolemi

Bramborový hrnec s fazolemi. Autor: sonizna

Přidal:sonizna, 30.11.2015
Kategorie: Hlavní jídla
Bramborový hrnec s fazolemi

Suroviny

2 lžíceolej olivový
2 ksklobása
1 kscibule
4 stroužkyčesnek
1 ksplechovka fazolí
400 gbrambory
500 mlvývar zeleninový
6 ksmrkev
1 ksbobkový list
7 gsůl
7gpepř mletý
1 lžícepaprika sladká mletá

Postup přípravy

  1. Mrkev a brambory oloupeme. Nakrájíme – mrkev na tenká kolečka a bramboru na kostičky. Je důležité, aby kolečka mrkve byla opravdu tenká – mrkev se totiž vaří déle než brambory.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a zpěníme je na oleji. Zasypeme mletou paprikou – stačí tak jedna lžíce a krátce opečeme. Poté přidáme mrkev a bramboru a klobásy nakrájené na půlkolečka.
  3. Krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Vaříme 20 minut doměkka.
  4. Poté dochutme solí, pepřem a majoránkou.
  5. Podáváme s chlebem nebo jen tak.